Подршка улагањима

Србија се последњих година позиционирала као једна од најзначајнијих дестинација за нове инвестиције. Од великог броја компанија које су своје пословање започеле у Србији, неке успешне европске и светске фирме изабрале су Ниш за развој свог пословања у нашој земљи. Није случајно да су Philip Morris, YURA Corporation, Shinwon, Olimpias Group, Johnson Electric, Aster Textile, Leoni, Zumtobel, IMI, али и бројне домаће, баш у Нишу и да у нашем граду реализују своје инвестиције, запошљавају велики број наших суграђана и постају успешан део локалне заједнице.

Зашто Србија?

Стабилно пословно окружење, транспарентни тржишни услови, атрактивне локације, адекватна инфраструктура, добра логистика, мотивисана доступна и кавлификована радна снага, неки су од разлога за инвестирање у Србију. Србија представља идеалну базу за пословне активности широм Европе и то је више него јак аргумент да се овде инвестира.

https://investnis.rs/wp-content/uploads/2019/09/machine.png
University of Nis

Зашто Ниш?

Ниш, велико место светске историје, данас је лидер економског развоја југоисточне Србије и заједница људи који су посвећени његовом даљем напредку.

Подстицаји за инвестиције

Информације о уредбама за одређивање критеријума, условима и начину привлачења директних инвестиција, као и одговоре на најважнија питања везана за средства и инвестиционе пројекте можете погледати на сајту Развојне Агенције Србије.

  • Ко може да добије средства?
  • Када се и коме подноси пријава?
  • За шта се могу добити средства?
  • За које инвестиционе пројекте се могу доделити средства?
  • Како се оцењује инвестициони пројекат?
  • Која је висина подстицаја коју је могуће добити?
  • Када пројекат мора бити завршен?

Инвестиције

Реализоване инвестиције

Привлачење инвестиција један је од начина достизања циљева локалног економског развоја који Град Ниш користи. Предности Града су повољан географски положај, квалификована радна снага, планска докумнетација, инфраструктура, али и ефикасна администрација.

Сазнајте више

Инвестиције у реализацији

Град Ниш, Канцеларија за локални економски развој и пројекте тренутно ради на више од 100 потенцијалних инвестиционих пројеката.

Сазнајте више

Упитник за базу

Регистрација за рас и клерп базу инвестиционих локација је једноставна и бесплатна. Само је потребно да попуните формулар за регистрацију и пошаљете га на следеће адресе:

Инвестирате у Нишу?

КЛЕРП - ваша адреса за инвестиције.