Podrška ulaganjima

Srbija se poslednjih godina pozicionirala kao jedna od najznačajnijih destinacija za nove investicije. Od velikog broja kompanija koje su svoje poslovanje započele u Srbiji, neke uspešne evropske i svetske firme izabrale su Niš za razvoj svog poslovanja u našoj zemlji. Nije slučajno da su Philip Morris, YURA Corporation, Shinwon, Olimpias Group, Johnson Electric, Aster Textile, Leoni, Zumtobel, IMI, ali i brojne domaće, baš u Nišu i da u našem gradu realizuju svoje investicije, zapošljavaju veliki broj naših sugrađana i postaju uspešan deo lokalne zajednice.

 • VODIČ ZA INVESTITORE
 • Zašto Srbija?

  Stabilno poslovno okruženje, transparentni tržišni uslovi, atraktivne lokacije, adekvatna infrastruktura, dobra logistika, motivisana dostupna i kavlifikovana radna snaga, neki su od razloga za investiranje u Srbiju. Srbija predstavlja idealnu bazu za poslovne aktivnosti širom Evrope i to je više nego jak argument da se ovde investira.

  https://investnis.rs/wp-content/uploads/2019/09/machine.png

  Zašto Niš

  Niš, veliko mesto svetske istorije, danas je lider ekonomskog razvoja jugoistočne Srbije i zajednica ljudi koji su posvećeni njegovom daljem napredku.

  Podsticaji za investicije

  POGLEDAJTE PREZENTACIJU NAŠEGA GRADA

  Grad Niš je Odlukom o utvrđivanju doprinosa za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, Članom 21. Oslobodio obračuna za naknadnu plaćanja doprinosa za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta investitora prilikom izgradnje za proizvodne i skladišne objekte.
  Do odluke se može doći preko sajta Sekretarijata za planiranje: : http://www.gu.ni.rs/gradska-uprava/gradska-uprava-grada-nisa/sekretarijat-za-planiranje-i-izgradnju/
  Informacije o uredbama za određivanje kriterijuma, uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, kao i odgovore na najvažnija pitanja vezana za sredstva i investicione projekte možete pogledati na sajtu Razvojne Agencije Srbije.

  • Ko može da dobije sredstva?
  • Kada se i kome podnosi prijava?
  • Za šta se mogu dobiti sredstva?
  • Za koje investicione projekte se mogu dodeliti sredstva?
  • Kako se ocenjuje investicioni projekat?
  • Koja je visina podsticaja koju je moguće dobiti?
  • Kada projekat mora biti završen?

  Investicije

  Realizovane investicije

  Privlačenje investicija jedan je od načina dostizanja ciljeva lokalnog ekonomskog razvoja koji Grad Niš koristi. Prednosti Grada su povoljan geografski položaj, kvalifikovana radna snaga, planska dokumnetacija, infrastruktura, ali i efikasna administracija.

  Saznajte više

  Investicije u realizaciji

  Grad Niš, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj trenutno radi na više od 100 potencijalnih investicionih projekata.

  Saznajte više

  Upitnik za bazu

  Za bliže informacije možete kontaktirati Kancelariju na telefon 018 504 692.

  Registracija za ras i кlerp bazu investicionih loкacija je jednostavna i besplatna. Samo je potrebno da popunite formular za registraciju i pošaljete ga na sledeće adrese:

  Investirate u Nišu?

  KLER - vaša adresa za investicije.