window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Стартап центар - Kler

Стартап центар Ниш

Стартап центар Ниш је инкубатор за идеје и пословне подухвате младих амбициозних људи, подршка предузетничком духу и развоју креативности међу студентима, као и иновативним стартап компанијама у области науке и напредних технологија на њиховом путу сазревања.

Основан је 2017. као заједничка иницијатива Електронског факултета и Града Ниша и представља први корак ка изградњи Научно – технолошког парка у Нишу.

Стартап центар Ниш гради чврсто повезану заједницу која доказује да су иновација и креативност неисцрпне категорије у нашем граду, а његова визија обухвата допринос Нишу да постане регионални центар за динамичан развој иновативног технолошког предузетништва, интернационалну промоцију пројеката и компанија региона јужне и источне Србије, као и јачања глобалне конкурентности целокупне Републике Србије.

Коме је намењен Стартап центар?

  • Иновативним новим предузећима, до две године старости, којима се пружа помоћ и подршка у пословању, умрежавању и развијању извозног потенцијала.
  • Младима, студентима Универзитета у Нишу, којима се пружа подршка у развоју иновативних идеја и јачању предузетничких потенцијала, до развијања сопственог бизниса кроз стартап и спин-оф компаније.

Које услуге пружа корисницима?

  • Инфраструктурне услуге – отворени канцеларијски пословни простор са коришћењем заједничких просторија;
  • Бесплатна менторска и саветодавна подршка у области права, менаџмента, консалтинга и књиговодства;
  • Континуирана едукација кроз тренинг програме из области предузетништва и специјализоване тренинге из разних области напредних технологија, из истраживања тржишта, као и из заштите интелектуалне својине;
  • Умрежавање и промоција
  • Приступ опреми за примењени научно-истраживачки рад.

Додатне могућности

  • Анимирање фондова, државних организација и локалне самоуправе, донаторских програма и успешних привредних организација за улагање у одабране програме и помоћ развоју иновација.

Простор

На располагању је 600м2 модерно опремљеног простора за рад у оквиру Електронског факултета који је наменски подељен на два нивоа. Први ниво користе студенти за рад на пројектима и развијању своје иновативности, као и за стицање првих искустава са предузетништвом. Други ниво намењен је младим предузетницима и новооснованим предузећима. Kо-воркинг део обухвата 16 радних места уз корнер офис са 8 радних места. Доступне су и сала за састанке, као и пространа сала за презентације, обе расположиве за коришћење у пословне сврхе. Заједнички простор од 116м2 који обухвата кухињу и дневни боравак је сјајан за опуштање и неформално дружење свих станара у Центру.

Опрема

Поред опреме за нормално функционисање (рачунари, мултифункцијски штампачи, пројектори, платна за пројекторе, беле магнетне табле), на располагању је и специјализована опрема намењена промоцији напредних технологија (3Д штампач, сет за виртуелну реалност, унимери, осцилоскопи, сигнал генератор, развојни комплети за роботику и ИТ). Опрема је доступна свим станарима Центра, као и студентима који у оквиру Центра реализују своје идеје.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.