window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Европска раскрсница - Kler

Европска раскрсница

Смештен у нишкој котлини уз ушће Нишаве у Јужну Мораву, Ниш се налази на раскрсници најважнијих балканских и европских саобраћајних праваца.

Повезаност друмским саобраћајем

Град Ниш се налази на великој европској раскрници која повезује јужне краке Коридора X који воде ка Грчкој, односно Бугарској и даље до Турске и Блиског истока. Такође је и раскрсница између централне Европе и четири морска пристаништа: Истанбул, Варна, Солун и Драч.

Повезаност ваздушним саобраћајем

Ниш је са Европом повезан и ваздушним саобраћајем. Аеродром „Константин Велики“ други је по величини аеродром у нашој земљи. Почев од 2015. године, када су своје летове најавиле нискотарифне компаније Wizzair и Ryanair, нишки аеродром бележи константан пораст броја путника. Доживео је троструки раст путничког саобраћаја и премашио све рекорде.

Од јула 2019.године са аеродрома „Константин Велики“ лети и национална авио компанија Аир Србија, која саобраћа на 12 нових дестинација. Одлуком Владе Србије од јула до 30.јуна 2023., нови летови ће повезивати Ниш са следећим градовима: Нирнберг, Хановер, Франкфурт, Карлсруе и Фридрихшафен у Немачкој, Гетеборг у Шведској, Салцбург у Аустрији, Будимпешта у Мађарској, Рим и Болоња у Италији, Тиват у Црној Гори и Љубљана у Словенији итд. Уз летове до Мемингема, Беча, Базела, Малмеа, Дортмунда, Берлина, Бергама, Братиславе, Стокхолма и Дизелдорфа, то су укупно 22 дестинације до којих се из Ниша може у Европу.

Повезаност железничким саобраћајем

Поред одличне повезаности друмским и авио саобраћајем са осталим градовима Србије и Европе, Град Ниш је јако добро повезан и железничком мрежом, како са српским, тако и са европским дестинацијама. Ниш је зато лако доступан из свих праваца што представља његову немерљиву предност у односу на друге. На раскрници путева, Град Ниш интересантан је, како домаћим, тако и страним инвеститорима који, када одлучују о реализацији неке велике инвестиције, као важан критеријум, истичу управо саобраћајну инфраструктуру, односно друмску, железничку и авио повезаност са осталим деловима Европе и Србије.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.