DRUGI JAVNI POZIV ZA IZBOR STAMBENIH ZAJEDNICA – KANDIDATA ZA ENERGETSKU SANACIJU STAMBENIH I STAMBENO – POSLOVNIH ZGRADA PRIKLjUČENIH NA SISTEM DALjINSKOG GREJANjA

DRUGI JAVNI POZIV
ZA IZBOR STAMBENIH ZAJEDNICA – KANDIDATA ZA ENERGETSKU SANACIJU STAMBENIH I STAMBENO – POSLOVNIH ZGRADA PRIKLjUČENIH NA SISTEM DALjINSKOG GREJANjA
>/center>

Na osnovu Rešenje Gradskog veća broj 48-4/2024-03 od 23.01.2024 godine, Grad Niš objavljuje Drugi javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju stambenih i stambeno – poslovnih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja.
Na Javnom pozivu mogu učestvovati stambene zajednice koje ispunjavaju sledeće uslove:

1) Objekat/objekti stambenih zajednica moraju imati upotrebnu dozvolu
2) Da je objekat upisan u katastar nepokretnosti;
3) da je stambena zajednica upisana u odgovarajući registar;
4) Objekat/objekti stambenih zajednica moraju biti priključeni na sistem daljinskog grejanja;
5) Odluku o učešću na javnom pozivu donosi skupština svake stambene zajednice, većinom koju čine najmanje dve trećine (2/3) ukupnog broja glasova pri čemu je neophodno da je na sistem daljinskog grejanja priključeno minimum 70% od ukupnog broja stanova i lokala.
6) Minimalan broj prijavljenih stanara za svaku stambenu zajednicu je 3 (tri).
7) Objekat nije pod zaštitom spomenika kulture ili pod prethodnom zaštitom

Prijave se mogu podnositi do 08.februara 2024.godine.

Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Niša www.ni.rs i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj www.investnis.rs , ili na šalterima Jedinstvenog upravnog mesta Grada Niša, u ulici Nikole Pašića 24, Niš.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja podnosilac prijave može se obratiti na kontakt telefon 018/504-658 ili na e-mail: stanovanje@gu.ni.rs.

Prijavom po ovom javnom pozivu stambena zajednica ne preuzima pravne niti finansijske obaveze prema ostalim učesnicima projekta i ne obavezuje se da će u narednom periodu zaključiti bilo kakav ugovor o finansiranju energetske sanacije.

Investirate u Nišu?

KLER - vaša adresa za investicije.