Извршна директорка Наледа посетила Ниш

Вишегодишња сарадња града и Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) биће интензивирана и одвијаће се на дневном нивоу, закључак је разговора градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и представника тог удружења које се бави унапређењем пословног амбијента у многим областима друштвеног живота.

Градоначелница Ниша је посебно указала на поједине области у којима би помоћ НАЛЕД-а била од користи граду као што су реформа Градске управе и дигитализација, јачањe капацитета појединих инспекцијских служби, припрема стратешких докумената даљег развоја града, област озакоњења и слично.

Много је тих области у којима можемо сарађивати, напоменула је Драгана Сотировски у разговору у коме је учестовао и начелник Канцеларије за локални економски развој и ппројекте Душан Радивојевић са сарадницом. Иначе, Канцеларија за локални економски развој и пројекте од оснивања блиско сарађује са НАЛЕД-ом, која је у време ванредног стања изазваног вирусом ковид 19 обезбедила и хигијенско-прехрамбене пакете за угрожене породице. Такође, град Ниш тренутно пролази кроз поступак цертификације за унапређење пословног окружења, такође у сарадњи са НАЛЕД-ом. Начелник Радивојевић нагласио је да је изузетно важно да Ноиш добије овај међународни цертификат јер ће тиме додатно унапредити пословни амбијент у граду и учинити градску администрацију ефикаснијом.

Извршнна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић и потпредседник Извршног одбора НАЛЕД-а Миливоје Јовановић говорили су о активностима удружења и изразили очекивања да Ниш активно учествује у покретању и креирању нових иницијатива.

У разговору је посебно размотрена могућност формирања једног регионалног фонда за подршку малог бизниса и предузетника које поједини развојни фондови не препознају и који немају право аплицирања и коришћења њихове помоћи.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.