No data available!

Уручени уговори грађанима за замену ложишта

Грађанима који су у другом кругу јавног позива остварили право на бесплатне субвенције за замену ложишта градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је у Градској кући уговоре и поручила да ће се са сличним пројектима наставити.

Циљ пројекта је спровођења мера смањења загађења ваздуха у Нишу, а средства су обезбедили Министарство заштите животне средине и Град Ниш.

Укупно 83 домаћинства замениће своја ложишта. Њих 37 купиће котлове на пелет, а 46 котлове на гас.

Завршен је трећи позив у спровођењу пројекта за замену индивидуалних ложишта где ће грађани моћи да остваре субвенције и за прикључење на даљинско грејање, рекла је Сотировски и најавила да ће ускоро и тим домаћинствима бити уручени уговори.

Овде нећемо стати. Са Министарством рударства и енергетике реализујемо у овој години пројекат енергетске ефикасности и грађани ће моћи да конкуришу за замену столарије, термоизолацију, куповину топлотних пумпи и соларних панела, истакла је градоначелница Ниша.

Износ субвенције коју додељује Град Ниш износи 50 посто вредности инвестиције.

Актуелно

РЕШЕЊЕ – Додељују се бесповратна средства у виду државне помоћи мале вредности, предвиђена Програмом локалног економског развоја Града Ниша за 2022. годину, а у складу са препоруком Комисије за доделу финансијских средстава и то привредним субјектима са територије Града Ниша

Р Е Ш Е Њ Е – ФОРМИРА СЕ ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА изабраних директних корисника у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте на територији Града Ниша у 2022. години

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА, СТАНОВА И СТАМБЕНИХ ЗГРАДА, КОЈЕ СЕ ОДНОСЕ НА УНАПРЕЂЕЊЕ ТЕРМИЧКОГ ОМОТАЧА, ТЕРМОТЕХНИЧКИХ ИНСТАЛАЦИЈА И УГРАДЊУ СОЛАРНИХ КОЛЕКТОРА ЗА ЦЕНТРАЛНУ ПРИПРЕМУ ПОТРОШНЕ ТОПЛЕ ВОДЕ У 2022. ГОДИНИ

РЕШЕЊЕ – о формирању коначне ранг листе изабраних директних корисника у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда, које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошње топле воде на територији града Ниша у 2022. год.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.