Савладајте основе програмирања: Пријавите се за онлајн „Бесплатну ИТ школу“

Трећа „Бесплатна школа програмирања“ која се традиционално сваке године реализује у Српско-корејском информатичко-приступном центру захваљујући сарадњи Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Републике Кореје одржаће се током следеће седмице путем зум платформе (енг. Зоом).

Обуке из домена употребе иновативних информационо-комуникационих технологија, коришћења најпознатијег програма за израду табела Ексел (eng. Microsoft Excel) и основа програмског језика Пајтон (eng. Python), као и ранијих година држаће млади корејски стручњаци, апсолвенти реномираних ИТ академија из Сеула. За две године посвећеног рада они су обучили више од 700 грађана Републике Србије и унапредили њихова ИКТ знања.

Било је планирано да се трећа „Бесплатна летња школа програмирања“ реализује током јула, али је она одложена због препоручених мера за спречавање, сузбијање и превенцију ширења корона вируса и тадашње епидемиолошке ситуације у обе земље. Захваљујући заједничким напорима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Националне агенције за информационо друштво Владе Републике Кореје обезбеђени су потребни услови за њено одржавање путем онлајн платформе.

„Бесплатна ИТ школа“ трајаће од 7 до 11. децембра. Курс основног нивоа коришћења програма Ексел (eng. Microsoft Excel) одржаће се сваким радним данима у интервалу од 13-16 сати, а основе програмирања у Пајтону (eng. Python) сваким радним даном у периоду 10-12 сати.

Напомињемо да су часови бесплатни и да се одвијају на енглеском језику. Право да се пријаве имају сви грађани/ке. Пријавни формулар доступан је на следећем линку https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf23cmvSNLNdaIRIBj9TTgACiUkm1X1JvlkUcvI374LagumSw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Наглашавамо да су места ограничена, и да се брзо попуне, јер је интересовање ранијих година било велико.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.