Опрема за економско оснаживање

Информација за јавност Ниш, 29. октобар 2021.

Опрема за економско оснаживање

Организација Хелп и Град Ниш, Канцеларија за локални економски развој и пројекте, започињу онлајн информативну кампању у оквиру програма „Социо-економско оснаживање Западног Балкана“ 2021-2022. године. Конкурс за пријављивање за грант у опреми, просечне вредности 2.400,00 евра, биће доступан преко Хелповог сајта у трајању од три недеље.

На конкурс за подршку у опреми за започињање или проширивање пословне делатности могу да се пријаве сва заинтересована лица са пребивалиштем у Нишу, у првом реду незапослени, млади и жене.
Пријављивање се врши попуњавањем електронске пријаве која се налази на веб-сајту Хелпа на адреси www.help-serbia.org.rs , директни линк: Help Konkursi која ће бити отворена од понедељка, 1. новембра, до поноћи у недељу, 21. новембра 2021. године. Приступ је могућ и са десктоп, лаптоп и мобилних уређаја.

Поред тога, подржаним корисницима биће пружена менторска и саветодавна помоћ у процесу оснивања и/или проширивања пословне делатности, пословне и стручне обуке заједничким деловањем локалних партнера.

Наставком сарадње са Градом Нишем, кроз Канцеларију за локални економски развој и пројекте, на економском оснаживању незапослених, младих и жена, овим пројектокм у Нишу ће бити омогућена подршка за најмање још 20 микро и малих бизниса. Укупна планирана вредност директних трошкова опреме за 20 корисника је 48.000,00 евра, док је учешће Града 16.800,00 евра.

Хелпов 3,35 милиона евра регионални програм „Социо-економско оснаживање Западног Балкана“ 2021-2022. године реализује се уз финансијску подршку Савезног министарства за спољне послове СР Немачке, у Албанији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Косову и Србији. Фокус програма у Србији је на економском оснаживању локалног становништва и то у градовима Лесковац, Краљево и Ниш.

За сва питања заинтересоване стране могу контактирати Хелпову канцеларију у Нишу путем телефона 018 25 28 22, имејл поруком: helpnis@help-serbia.org.rs , путем контакт форме на Хелповом веб-сајту: www.help-serbia.org.rs

Контак за медије:

Станислава Кулиџан,

skulidzan@help-serbia.org.rs

моб. 064 260 26 99

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.