No data available!

Oprema za ekonomsko osnaživanje

Informacija za javnost Niš, 29. oktobar 2021.

Oprema za ekonomsko osnaživanje

Organizacija Help i Grad Niš, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, započinju onlajn informativnu kampanju u okviru programa „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godine. Konkurs za prijavljivanje za grant u opremi, prosečne vrednosti 2.400,00 evra, biće dostupan preko Helpovog sajta u trajanju od tri nedelje.

Na konkurs za podršku u opremi za započinjanje ili proširivanje poslovne delatnosti mogu da se prijave sva zainteresovana lica sa prebivalištem u Nišu, u prvom redu nezaposleni, mladi i žene.
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronske prijave koja se nalazi na veb-sajtu Helpa na adresi www.help-serbia.org.rs , direktni link: Help Konkursi koja će biti otvorena od ponedeljka, 1. novembra, do ponoći u nedelju, 21. novembra 2021. godine. Pristup je moguć i sa desktop, laptop i mobilnih uređaja.

Pored toga, podržanim korisnicima biće pružena mentorska i savetodavna pomoć u procesu osnivanja i/ili proširivanja poslovne delatnosti, poslovne i stručne obuke zajedničkim delovanjem lokalnih partnera.

Nastavkom saradnje sa Gradom Nišem, kroz Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i projekte, na ekonomskom osnaživanju nezaposlenih, mladih i žena, ovim projektokm u Nišu će biti omogućena podrška za najmanje još 20 mikro i malih biznisa. Ukupna planirana vrednost direktnih troškova opreme za 20 korisnika je 48.000,00 evra, dok je učešće Grada 16.800,00 evra.

Helpov 3,35 miliona evra regionalni program „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godine realizuje se uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva za spoljne poslove SR Nemačke, u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji. Fokus programa u Srbiji je na ekonomskom osnaživanju lokalnog stanovništva i to u gradovima Leskovac, Kraljevo i Niš.

Za sva pitanja zainteresovane strane mogu kontaktirati Helpovu kancelariju u Nišu putem telefona 018 25 28 22, imejl porukom: helpnis@help-serbia.org.rs , putem kontakt forme na Helpovom veb-sajtu: www.help-serbia.org.rs

Kontak za medije:

Stanislava Kulidžan,

skulidzan@help-serbia.org.rs

mob. 064 260 26 99

Investirate u Nišu?

KLER - vaša adresa za investicije.