window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Научно – технолошки парк у Нишу добиће још једну зграду, положен камен темељац - Kler

Научно – технолошки парк у Нишу добиће још једну зграду, положен камен темељац

У Нишу је свечано положен камен темељац за почетак радова на изградњи још једне зграде НТП Ниш, на простору код Електронског факултета између садашње зграде НТП-а и Студентског центра Ниш.
Камен темељац положили су премијерка Ана Брнабић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, директор ЕБРД Матео Коланђели, министарка за науку Јелена Беговић, министар за јавна улагања Марко Благојевић и директор НТП-а Милан Ранђеловић.
Према речима градоначелнице Сотировски проширење НТП-а подразумева даљи развој Ниша и нова радна места за младе и образоване људе у области информационих технологија који ће својим радом допринети развоју града, региона и државе.
Премијерка Ана Брнабић поручила је на церемонији полагања камена темељца да ће држава уложити 25 милиона евра и да ће пројекат бити завршен до октобра 2025. године.
Нови објекат у Нишу биће изграђен на површини од 9.500 кавадрата намењених канцеларијском простору, казао је директор НТП Ниш Милан Ранђеловић.
Тренутно у НТП-у послује више од 50 фирми и ради 500 младих високообразованих људи.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.