window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Градови као екоопштине и примена одрживе мобилности - Kler

Градови као екоопштине и примена одрживе мобилности

Семинар о одрживој урбаној мобилности у градовима, како би се решили проблеми у саобраћају одржан је у Научно-технолошком парку (НТП) у Нишу у организацији Амбасаде Француске. На њему су, поред осталих, учествовали градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима, амбасадор Француске Пјер Кошар, делегације француског града Нице као и представници српске дијаспоре са Азурне обале. Претходно су челници Ниша посетили Ницу, као победници конкурса „Паметни градови“ који је организовала Амбасада Француске.
Градоначелница Ниша поручила је да је циљ локалне самоуправе да се број аутомобила на улицама смањи и да се зато, поред осталог планира прстен око центра града како би, када пруга буде измештена, тај колосек био замењен колосеком за трамваје. Ову студију град Ниш ради заједно са Француском развојном агенцијом, каже Сотировски.
Амбасадор Француске Пјер Кошар је честитао Граду Нишу прошлогодишњој победи на конкурсу и рекао да је овај скуп прилика да локалне самоуправе из Србије и Француске размене примере добре праксе и примене најбоља решења.
Градоначелница Сотировски и амбасадор Француске обишли су и изложбу у холу НТП-а која је за тему имала очување животне средине и воде као виталног ресурса.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.