Gradovi kao ekoopštine i primena održive mobilnosti

Seminar o održivoj urbanoj mobilnosti u gradovima, kako bi se rešili problemi u saobraćaju održan je u Naučno-tehnološkom parku (NTP) u Nišu u organizaciji Ambasade Francuske. Na njemu su, pored ostalih, učestvovali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima, ambasador Francuske Pjer Košar, delegacije francuskog grada Nice kao i predstavnici srpske dijaspore sa Azurne obale. Prethodno su čelnici Niša posetili Nicu, kao pobednici konkursa „Pametni gradovi“ koji je organizovala Ambasada Francuske.
Gradonačelnica Niša poručila je da je cilj lokalne samouprave da se broj automobila na ulicama smanji i da se zato, pored ostalog planira prsten oko centra grada kako bi, kada pruga bude izmeštena, taj kolosek bio zamenjen kolosekom za tramvaje. Ovu studiju grad Niš radi zajedno sa Francuskom razvojnom agencijom, kaže Sotirovski.
Ambasador Francuske Pjer Košar je čestitao Gradu Nišu prošlogodišnjoj pobedi na konkursu i rekao da je ovaj skup prilika da lokalne samouprave iz Srbije i Francuske razmene primere dobre prakse i primene najbolja rešenja.
Gradonačelnica Sotirovski i ambasador Francuske obišli su i izložbu u holu NTP-a koja je za temu imala očuvanje životne sredine i vode kao vitalnog resursa.

Investirate u Nišu?

KLER - vaša adresa za investicije.