АНА БРНАБИЋ: Нишка Бања је огроман ресурс и ми морамо да видимо како да је подигнемо

Први пут после више од 40 година у Нишкој Бањи се нешто ради и гради, рекла је председница Владе Србије Ана Брбанић, приликом посете овом туристичком месту. Она је истакла да Бањи недостају хотели, потребни су јој и инвенститори како би  засијала пуним сјајем.

Брнабић је казала да ће до 2025. године уложити само за туристичку инфраструктуру у Србији 200 милиона евра и додала да ће много тога доћи и у Нишку Бању.

„Требало је времена да успоставимо фискалну стабилност, да доведемо инвенститоре од дела плата запослених радника се пуни буџет Града Ниша и онда када имамо бољи буџет можемо и да инвенстирамо. Зато смо овилоко чекали. Нишка Бања је огроман ресурс и ми морамо да видимо како да је подигнемо наредних година, тако да што више туриста долази овде“, истакла је Брнабић.

Ово је једина бања у Србији која има аеродром, а надамо се да ће и Влада подржати развој туризма у самој Нишкој Бањи, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић и додао да Бања сада има реконструисан централни трг, који је резултат заједничког рада Министарства, Града и саме општине. Пројекат, у име Града Ниша, реализује Канцеларија за локални економски развој и пројекте.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕРП - ваша адреса за инвестиције.