No data available!

Аеродром Константин Велики Ниш, као део ЈП Аеродроми Србије добитник признања за највећи допринос локалном економском развоју за 2020. годину

Награда „Свети Цар Константин и Царица Јелена“ за највећи допринос локалном економском развоју у 2020.години по одлуци Комисије додељена је аеродрому „Константин Велики“ Ниш који је део ЈП „Аеродроми Србије“. За најуспешнијег почетника у пословању награђена је компанија CARSYNC, за највећег извозника Johnson Electric DOO Ниш, Леони је највећи послодавац у прошлој години, а у категорији најуспешније привредно друштво-мала предузећа добитник је PEAKSEL DOO Ниш, Пут-Инжењеринг је добитник награде у категорији најуспешније привредно друштво-средња предузећа, а Филип Морис за најуспешнија велика предузећа. У категорији друштвено одговорно пословање награда је припала компанији Милк Хаус. Награде добитницима уручили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић.

„Привреда је стуб овог града и она држи многе ствари у овом граду и желим да вам  захвалим на свему што сте учинили за наш град у 2021. години као и у 2020.  У новој години вам желим још већи пословни успех, да нам  доносите нове резултате, да запошљавате раднике а Град ће бити  ту да вам помогне за све што је у његовој моћи. Врата Градске  куће су увек отворена за вас и ваше идеје које ћемо радо прихватити“, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитајући награде добитницима. У име свих награђених захвалио се директор ЈП „Аеродроми Србије“ Михајло Здравковић.

„Имам изузетну част да данас стојим овде и примам ову награду у име Аеродрома Србије. За  нас је 2020. година била изузетно тешка али и изузетно изазовна и успели смо да се изборимо са њом. Иако смо кренули силовито у јануару и фебруару, за 35 година постојања Аеродрома рекордним бројем путника, пандемија нас је, као и већину привредника, омела у пословању. Нисмо се предали и захваљујући подршци Владе Републике Србије и надлежном министарству настављамо са трендом инвестиција и свиме овим што смо у претходном периоду обећали“, казао је Здравковић и најавио да се управо данас расписује јавна набавка за изградњу  нове терминалне згарде. Надам се да ћемо у 2023. години путовати  са нишког Аеродрома из нове терминалне зграде и да ћемо се тиме похвалити у години која долази“, истако је Здравковић.

Међу добитницима се налазе како домаће тако и стране компаније које успешно послују у граду и запошљавају велики број Нишлија. То је потврда да Ниш располаже неопходним кадровима и квалификованом радном снагом, да је добар домаћин и партнер на кога се може ослонити.

„Ово је још један пример  да град има исти однос и према домаћим и према страним компанијама које су значајне за град. Овом приликом додељујемо награде за 2020. годину јер је Скупштинска одлука таква да се додељују награде и признања за претходну годину. Задовољни смо јер се и домаћа привреда, заједно са страним компанијама које послују у нашем граду, показала као  врло способна да опстане у условима ковида и да покаже запажене разултате“, казао је Душан Радивојевић.

Он је додао да Ниш  у претходних 10 година има најбоље резултате у земљи управо у привлачењу директних инвестиција и реализацији седам пројеката, односно отварању нових седам компанија.

„Сада је тренутак у коме Град треба да да пример и другим градовима у окружењу и кроз инфраструктурно  опремање и кроз пројекте као што је Аква парк који треба да привуче не само компаније које већ послују на територији Ниша  већ да покаже  прави туристички потенцијал и привуче хотелијере и друге компаније у овој овласти“, додао је Радивојевић.

Награда Свети Цар Константин и Царица Јелена установљена је 2017.године и додељује се за постигнуте резултате у претходној години, као и за изузетан допринос локалном економском развоју Града Ниша и то на основу релевантних података, добијених од релевантних институција, као и на основу мишљења референтних удружења.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.