window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Нишка Стрељана пуштена у пробни рад - Kler

Нишка Стрељана пуштена у пробни рад

Нишку стрељану, која је, након завршетка пројекта, пуштена у пробни рад, обишао је министар омладине и спорта Вања Удовичић у пратњи Градоначелника Града Ниша Дарка Булатовића. Министар Удовичић истакао је овом приликом да Ниш може да се похвали велелепним објектом. „Првенствено ова сала биће намењена школском спорту, да најмлађи стрелци имају најбоље услове да се баве стрељаштвом, а да се у будућем периоду овде организују и нека национална и међународна такмичења“, истакао је министар омладине и спорта. Он је додао да је објекат у потпуности доступан и особама са инвалидитетом јер сви морају да имају подједанке услове за несметано бављење спортом.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић казао је да је Град, заједно са Владом Републике Србије, дао допринос да један спортски садржај, који је недостајао и нашем граду и југу земље, може да живи.

„Од школског, рекреативног до такмичарског, сви услови су испуњени. Стрељана је пуштена у пробни рад, испуњава све услове које поступак прибављања документације подразумева, а која је неопходна за добијање употребне дозволе, тако да су се стекли услови да све може да се одвија на безбедан начин и у складу са свим процедурама“, изјавио је градоначелник Булатовић.

Лидија Михајловић, наша прослављена репрезентативка у стрељаштву, поручила је да је ово испуњење њеног сна.

„Ја јесам стварно срећна и задовољна и у своје име и у име свих спортиста и мојих сарадника. Ово је велелепан објекат, пробали смо, сви су презадовољни. Репрезентативци и врхунски спортисти изразили су жељу да дођу овде на припреме“, казала је Михајловић.

Процес реконструкције и изградње стрељане за потребе школског спорта пратила је Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша, која је била задужена за комплетну реализацију овог пројектa, вредног 107 784 000,00 динара. Део средстава у износу од 67 257 000,00 динара обезбеђено је из градске касе, док је остатак од 40 527 000, 00 динара обезбедило Министарство привреде.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.