Niška Streljana puštena u probni rad

Nišku streljanu, koja je, nakon završetka projekta, puštena u probni rad, obišao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u pratnji Gradonačelnika Grada Niša Darka Bulatovića. Ministar Udovičić istakao je ovom prilikom da Niš može da se pohvali velelepnim objektom. „Prvenstveno ova sala biće namenjena školskom sportu, da najmlađi strelci imaju najbolje uslove da se bave streljaštvom, a da se u budućem periodu ovde organizuju i neka nacionalna i međunarodna takmičenja“, istakao je ministar omladine i sporta. On je dodao da je objekat u potpunosti dostupan i osobama sa invaliditetom jer svi moraju da imaju podjedanke uslove za nesmetano bavljenje sportom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da je Grad, zajedno sa Vladom Republike Srbije, dao doprinos da jedan sportski sadržaj, koji je nedostajao i našem gradu i jugu zemlje, može da živi.

„Od školskog, rekreativnog do takmičarskog, svi uslovi su ispunjeni. Streljana je puštena u probni rad, ispunjava sve uslove koje postupak pribavljanja dokumentacije podrazumeva, a koja je neophodna za dobijanje upotrebne dozvole, tako da su se stekli uslovi da sve može da se odvija na bezbedan način i u skladu sa svim procedurama“, izjavio je gradonačelnik Bulatović.

Lidija Mihajlović, naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu, poručila je da je ovo ispunjenje njenog sna.

„Ja jesam stvarno srećna i zadovoljna i u svoje ime i u ime svih sportista i mojih saradnika. Ovo je velelepan objekat, probali smo, svi su prezadovoljni. Reprezentativci i vrhunski sportisti izrazili su želju da dođu ovde na pripreme“, kazala je Mihajlović.

Proces rekonstrukcije i izgradnje streljane za potrebe školskog sporta pratila je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, koja je bila zadužena za kompletnu realizaciju ovog projekta, vrednog 107 784 000,00 dinara. Deo sredstava u iznosu od 67 257 000,00 dinara obezbeđeno je iz gradske kase, dok je ostatak od 40 527 000, 00 dinara obezbedilo Ministarstvo privrede.

Investirate u Nišu?

KLERP - vaša adresa za investicije.