window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Системске мере - Kler

Системске мере

У циљу јачања конкурентности нишке привреде, стварања услова за оснивање нових предузећа и проширење капацитета већ постојећих, али и позиционирања Града Ниша као снажног привредног центра овог дела Србије и средине пожељне за инвестирање, живот и рад, Град Ниш, посредством Канцеларије за локални економски развој, у сарадњи са другим институцијама и приватним сектором спроводи политику и програме чији је циљ привредно конкурентнија, јача локална заједница и стварање бољих услова за економски раст, нова запошљавања и унапређење животног стандарда и квалитета живота у локалној заједници.

С тим у вези, већ пет година нишки КЛЕР на Форуму напредних технологија окупља све активне стејкхолдере у области ИТ-а, привреде, науке и образовања у намери да реализује идеју позиционирања Града Ниша као града напредних технологија. Сходно томе, од 2017.године формиран је и Стартап центар чија је мисија да буде инкубатор за идеје и пословне подухвате младих, амбициозних људи, али и подршка њиховом предузетничком духу и развоју креативности, у области науке и напредних технологија. Такође, на том путу, кроз изградњу и формирање Научно-технолошког парка, додатно ће ојачати развој индутрије напредних технологија што је од изузетног значаја за свеукупни локални развој.

Научно технолошки парк

Уз постојећи Стартап центар, отворен 2017.године, Научно-технолошки парк који од јуна 2020. има своје станаре и вишенаменску лабораторијску ламелу у саставу Електронског факултета, у Нишу се стичу сви неопходни услови да, некада град електронике, у правом смислу речи постане центар напредних технологија у нашој земљи.

Стартап центар

Стартап центар Ниш је инкубатор за идеје и пословне подухвате младих амбициозних људи, подршка предузетничком духу и развоју креативности међу студентима, као и иновативним стартап компанијама у области науке и напредних технологија на њиховом путу сазревања.

Форум напредних технологија

''Форум наредних технологија'' једна је од активности у оквиру реализације идеје мапирања Ниша као центра напредних технологија. Форум окупља све носиоце активности у области напредних технологија у циљу промоције привредних, научно-образовних, институционалних и кадровских потенцијала Ниша и региона и представљања капацитета града и овог дела региона на пољу електронике, машинства и информационо-комуникационих технологија надлежним министарствима, истраживачко-развојним институцијама, донаторској и дипломатској заједници.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.