window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86299064-16'); Уручени уговори грађанима за замену ложишта - Kler

Уручени уговори грађанима за замену ложишта

Грађанима који су у другом кругу јавног позива остварили право на бесплатне субвенције за замену ложишта градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је у Градској кући уговоре и поручила да ће се са сличним пројектима наставити.

Циљ пројекта је спровођења мера смањења загађења ваздуха у Нишу, а средства су обезбедили Министарство заштите животне средине и Град Ниш.

Укупно 83 домаћинства замениће своја ложишта. Њих 37 купиће котлове на пелет, а 46 котлове на гас.

Завршен је трећи позив у спровођењу пројекта за замену индивидуалних ложишта где ће грађани моћи да остваре субвенције и за прикључење на даљинско грејање, рекла је Сотировски и најавила да ће ускоро и тим домаћинствима бити уручени уговори.

Овде нећемо стати. Са Министарством рударства и енергетике реализујемо у овој години пројекат енергетске ефикасности и грађани ће моћи да конкуришу за замену столарије, термоизолацију, куповину топлотних пумпи и соларних панела, истакла је градоначелница Ниша.

Износ субвенције коју додељује Град Ниш износи 50 посто вредности инвестиције.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.