Награђене фирме за изузетан допринос локалном економском развоју

Награду „Свети Цар Константин и Царица Јелена“ за највећи допринос локалном економском развоју Град Ниш је доделио ЈП Аеродром Ниш. За најуспешнијег почетника у пословању награђена је компанија “ Билхолд“, за највећег послодавца „Johnsons Electric“. „Cumtobel“ је највећи извозник у прошлој години, а у категорији најуспешније привредно друштво-мала предузећа добитник је „Моником“. У категорији друштвено одговорно пословање награда је припала Локалној фондацији Ниш. Награде је добитницима уручила градоначелница Ниша Драгана Сотировски. Награђене фирме добиле су икону Светог цара Константина и царице Јелене.

Градоначелница Ниша је истакла је да је и ове године конкуренција за доделу награда била велика и поручила је привредницима да су врата Градске куће отворена за све и да ће Град подржати све њихове идеје и пословне подухвате.

Сотировски је најавила да је буџетом града за наредну годину опредљено милијарду динара за опремање индустријске зоне „Север 1” и „Север 2” где ће већ почетком наредне године доћи италијански „Аристон“, који би требало да запосли велики број радника. То ће утицати и на смањење броја незапослених који је сада испод 18.000, а број запослених повећан је нешто изнад 92.000, што се итекако осећа у буџету који ће у идућој години бити већи за 2,2 милијарде.

Директор „Ааеродрома Србије“ Михајло Здравковић је казао да је 2023. година рекордна година за нишки аеродром који је почетком децембра имао преко 442.000 путника и то је податак који свима даје подстрек.

Investirate u Nišu?

KLER - vaša adresa za investicije.