Ниш потврдио статус града са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи

На међународној конференцији „Зелени и паметни раст: локални, регионални, Европски“, који је организован у оквиру Партнерства за конкурентни регион у Котору у Црној Гори од 9. до 11. октобра, Граду Нишу је, на свечаној церемонији уручен БФЦ Цертификат о повољном пословном окружењу.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски уручени цертификат о повољном пословном окружењу од стране НАЛЕД-а доказ је да је Ниш препознат као Град који својим предностима привлачи домаће и мултинационалне инвеститоре.

Она је додала да долазак нових инвеститора значи и већи број радних места и више запослених Нишлија али и више пара у буџету Града. После аустријског Палфингера који је почео изградњу погона, интересовање за улагање у град, а захваљујући помоћи председника Србије Александра Вучића показало је још неколико компанија.

Цертификат је у име Града Ниша примио Душан Радивојевић, директор Канцеларије за локални економски развој.

Према закључцима тима за верификацију извештаја, Градски тим за БФЦ сертификацију повољног пословног окружења, предвођен КЛЕР-ом, је показао одговарајући ниво мотивације, професионализма и оперативности у свом досадашњем раду на унапређењу локалног привредног амбијента. Град Ниш је испунио услове којим би се потврдио статус града са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи. Укупан проценат испуњености захтева стандарда је 86,33 посто уз испуњење свих елиминационих поткритеријума, као и сваког критеријума у проценту већем од 50 посто.

БФЦ СЕЕ је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа који се спроводи у Босни и Херцеговини, Хрватској, Македонији и Србији.

Инвестирате у Нишу?

КЛЕР - ваша адреса за инвестиције.