ФОРУМ НАПРЕДНИХ ТЕХНОЛОГИЈА

 “Форум наредних технологија – Потенцијали Града Ниша“ представља наставак реализације идеје мапирања града Ниша као центра напредних технологија. Идеја организатора Форума је да окупи све активне стејкхолдере на пољу напредних технологија у области привреде, науке и образовања и да Ниш, као центар који располаже врхунским капацитетима на пољу електронике, машинства и информационо-комуникационих технологија, представи надлежним министарствима, истраживачко-развојним институцијама, донаторима и дипломатској заједници.

О важности и неопходности организовања Форума говори и чињеница да су иза њега стали Град Ниш као организатор и суорганизатори Регионална привредна комора Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, Електронски факултет Универзитета у Нишу, Национална служба запошљавања Филијала Ниш и Нишки кластер напредних технологија NiCAT. Главно обележје рада на реализацији Форума јесте постигнута синергија и сагласност свих учесника око дефинисаних циљева и препознавање потребе организације Форума и даљег, константног рада на мапирању Града Ниша као центра напредних технологија.

“4. Форум напредних технологија – Потенцијали Града Ниша“ ће се одржати од 06-08.11.2018. године.

 На 3. Форуму напредних технологија, који је одржан од 17-19.10.2017. године, на  4 панела и 5 реферата и предавања је било 50  панелиста и предавача, 35 компанија  имало je штандовску презентацију а укупно  је било  10.000 посетилаца и учесника.